Szerző Téma: Állatok elleni védekezés a kertben/ház körül  (Megtekintve 151939 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attis

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 7213
    • Profil megtekintése
Re:Állatok elleni védekezés a kertben/ház körül
« Válasz #120 Dátum: 2021 Február, 11, 20:39:23 pm »
Volt egér a padláson, lehetett hallani, hogy kaparásznak. Van macska is, de a padlásra nem szoktuk feltenni. A méreg épp a macska miatt nem jöhet szóba, ill. elvárás volt (nyilván nem az enyém  :hahota:), hogy élve kerüljenek befogásra. Barátnőm vett pár éve ilyen felhúzhatós élve fogó egérfogót. Az egyik gond vele, hogy sok egeret nem is fog meg, másérszt ez is lehet akár GYILKOS egérfogó, mert odaszorítja az egeret a forgó és az állórész közé.  :hahota:

Na, egy hete elkezdtem utána nézni, hogy megoldom én ezt. :) Youtube-oztam, így találtam ezt:

https://www.youtube.com/watch?v=6SIlYiiCGLI

Vettem egy jó nagy magas falú műa. edényt, egy törött seprű nyelet méretre vágtam, átlósan felcsavarazotam, egy feljárót hozzá drótoztam az edényhez, kész. Annyi, hogy nálunk nem víz van alul, hanem gabona. :) Ma checkoltam, az eredmény: 3 élő egér :) A macska örült... :) A magas fal azért fontos, mert brutál magasra tudnak ugrani az egerek, nem is gondoltam volna.

Hö!

A víz nem (csak) genyaságból kell bele, hanem mert úszásból kicsi a súlypont emelkedésük  :sunyi:. Az egér nem Nagy Viktor 5 méteres büntetőnél :)
A legkényelmesebb nekem még mindig a kartonpapírra kör alakban felhordott ragasztós egérfogó, középen dióval. Eddigi csúcs 1 db féldió, körötte 5 egér. Nálam is volt megint cini a garázsban, lustaságból nem dobtam ki csak 3 nap múlva a csapdát, így lett benne még egy. Türelem egeret terem...

Nem akartunk vizilabdazo egereket, es igy is brutal elegedettek vagyunk a csapdaval :)
Most lett egy ilyen nagy meretu csapdank, barmikor bevetheto. :)


Jaja, most éjjel a padláson belefagyna a víz és elrugaszkodna az egér a jégről... :sunyi:
  • Duster, előtte H-Astra kombi, Lacetti SW, Nubira3, Espero 2.0aut
  • Szfehérvár, Balaton, M7, Bp
attis