Na, már csak egy kicsit kell várni!
https://www.origo.hu/auto/20201007-vegre-engedelyezik-az-alkatreszt-amire-evek-ota-varnak-az-autosok.html
A lényeg a legális szón van.
Eddig Na, már csak egy kicsit kell várni!
https://www.origo.hu/auto/20201007-vegre-engedelyezik-az-alkatreszt-amire-evek-ota-varnak-az-autosok.html
Kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá a CANbus rendszerek.
Ennek az az értelme, hogy kevésbé fűt, így nagyobb fényáram nyerhető ki?
A CAN-bus szerintem régóta nem probléma, hisz a nagy gyártók is forgalmaznak évek óta ledes izzókat, de elsősorban Ázsiában, ahol kevésbé szabályozott, hogy ki mit használ. Osram, Tungsram, Philips ledes izzók EU-ban is elérhetőek, csak nem rendelkeznek ECE engedéllyel, ezért illegális a használatuk. Már, ha egyáltalán észreveszi a rendőr, mert műszakira úgy is cserélhető.
1500 lumenesre írják, de ennyivel van normál halogén is. Sőt, többel is. Viszont a színhőmérséklete 6000K emellett. Mi az értelme? 1500h az élettartama, a hasonló színhűmérsékletű halogénnek meg 2-300 és azok is tízezrekbe kerülnek. 
Annó az előző autóban évente 2x cseréltem izzót. Aztán a DRL beszerelése után 10 év alatt egyszer. Ebből arra következtettem, a meleg eszi az izzót, mert télen azért ugyanúgy mentek 3 órákat egyfolytában. (300 óra élettartam amúgy 130-as tempóval majd 40e km).
Ja, csak ahhoz,h 130-as atlagtempod meglegyen, ahhoz a nemet autopalya sem eleg.

az bitang magas, siman valami versenysoprt, atlagsebesseg.

Szepen elfelezheted, es akkor egy realis futasteljesitmeny es elettartamot kapsz, kb. 20ezer km, ami magyar atlag eves futasteljesitmeny.
A homerseklet is biztos szamit. A ledes is elvileg orok elet, ha megvan a hutes.

lehet az 1500 h elettartam nem is az osram elettartama, hanem a ventilatore, es amiatt szall el a led, ha aktiv huteses.

(ezt nem neztem,h aktiv-e) Nagyon sok fajta izzo van a szinhomerseklet es a fenyaram alapjan. Vannak long life, es magas fenyu, magas szinhomersekletu izzok. Na, ez utobbiakra gyartoi garancia sincs, mert annyira ki vannak elezve, es nagyon erzekenyek a feszultsegre. Vannak auto tipusok, amikbe nem is javasoljak, mert 14 volt feletti a tolto fesz., es zabalja az ilyen izzokat, pl. Prius valahanyas, auris, stb.
Masik oldalrol meg amelyik long life izzo, annak nem is olyan a fenye, sargasabb. Bar erre azt mondjak, h egyen fuggo, h ki melyiket szereti, es melyikkel lat jobban. Az biztos,h en nem a sargassal.

nekem a xenon a mar hasznalhato kategoria es a tobb szegmenses led a legjobb. Mindig tokeletes a megvilagitas, hisz csak azokat a szegmenseket kapcsolja le, ami a szembejovot vakitja. Laserest meg nem vezettem, de gondolom az meg jobb.