Szerző Téma: Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából  (Megtekintve 53286 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető attis

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 6346
    • Profil megtekintése
Re: Receptek és egyébb érdekességek a fõzés világából
« Válasz #120 Dátum: 2013 Október, 01, 07:56:19 am »
Az este megkóstoltam a frissen füstölt fokhagymás-diós sajtomat. Kicsit erős volt még, kell majd kicsit szellőztetni, így az erős ízeket szintén friss barackpálinkával öblögettem :)
  • Duster, előtte H-Astra kombi, Lacetti SW, Nubira3, Espero 2.0aut
  • Szfehérvár, Balaton, M7, Bp
attis

Nem elérhető Yeti

  • Klubtag
  • Adminisztrátor
  • Daewoo-Chevy God!
  • *****
  • Hozzászólások: 9429
  • Nem: Férfi
  • Tscholnok
    • Profil megtekintése
    • Yeti és a Daewoo :)
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #121 Dátum: 2013 December, 14, 21:19:03 pm »
Ma úgy döntöttem, hogy édességet akarok enni. Nade nem bolti kacatot.
Ezért megkérdeztem a csemetéket akarnak-e kukták lenni. Már hogyne akarnának.
Ezért fogtam egy gyors receptet, és nekiláttam mézeskalácsot sütni. Páromat meg kitessékeltem a konyhából.

A recept:
20dkg méz
20dkg porcukor
12dkg margarin

A margarint kockára vágva megolvasztottam a mikroban, majd az üvegben felmelegített mézet ráöntöttem, majd hozzáadtam a porcukrot. Ezt simára kevertem, amíg a vaj és a porcukor el nem olvadt a masszába teljesen.

Majd:
50dkg liszt
1 kávéskanál őrölt szegfűszef
1 kávéskanál őrölt fahéj (ebből legközelebb kicsivel többet rakok majd)
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál szódabikrabóna
1 tojás
1 tojás sárgája

A lisztbe beleborítottam a fűszereket, majd jól összekevertem. Ezután a lisztkupac közepébe csináltam egy jó nagy gödröt, ebbe beleöntöttem a mézes masszát, és a tojást és a plusz sárgát is. Jó alaposan összekevertem, majd utána kézzel összedolgoztam.

Mikor kész lett ment  a hűtőbe fél órára, majd a fél óra leteltével hagytam a konyhában állni 10 percig.
Liszttel megszórt deszkán 4-5mm-re nyújtottuk óvatosan, és a kivágott formákat sütőpapírra rakva elpmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöttük.

Pazar élmény volt elkészíteni, és utána jóízűen megenni.  :yoyo: :yoyo: :yoyo:
  • CEED SW '08 EX Limited 1.6 16v Benzin
  • Tscholnok
Mostmegmá '08 Kia Ceed SW 1.6 16v Ex Limited benzin
Ex 2005 Chevrolet Lacetti Sedan 1.6 16v Elite AC LPG + Radar
Skoda Fabia '07 1.4 16v Elegance
Ex 2002 Daewoo Lanos Sedan 1349ccm 275.000 Km



www.lacettiklub.hu

Nem elérhető nkr73

  • Klubtag
  • Már ült Daewoo-ban
  • *****
  • Hozzászólások: 368
  • Nem: Férfi
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #122 Dátum: 2013 December, 14, 22:05:47 pm »
Ma úgy döntöttem, hogy édességet akarok enni. Nade nem bolti kacatot.
Ezért megkérdeztem a csemetéket akarnak-e kukták lenni. Már hogyne akarnának.
Ezért fogtam egy gyors receptet, és nekiláttam mézeskalácsot sütni. Páromat meg kitessékeltem a konyhából.

A recept:
20dkg méz
20dkg porcukor
12dkg margarin

A margarint kockára vágva megolvasztottam a mikroban, majd az üvegben felmelegített mézet ráöntöttem, majd hozzáadtam a porcukrot. Ezt simára kevertem, amíg a vaj és a porcukor el nem olvadt a masszába teljesen.

Majd:
50dkg liszt
1 kávéskanál őrölt szegfűszef
1 kávéskanál őrölt fahéj (ebből legközelebb kicsivel többet rakok majd)
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál szódabikrabóna
1 tojás
1 tojás sárgája

A lisztbe beleborítottam a fűszereket, majd jól összekevertem. Ezután a lisztkupac közepébe csináltam egy jó nagy gödröt, ebbe beleöntöttem a mézes masszát, és a tojást és a plusz sárgát is. Jó alaposan összekevertem, majd utána kézzel összedolgoztam.

Mikor kész lett ment  a hűtőbe fél órára, majd a fél óra leteltével hagytam a konyhában állni 10 percig.
Liszttel megszórt deszkán 4-5mm-re nyújtottuk óvatosan, és a kivágott formákat sütőpapírra rakva elpmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöttük.

Pazar élmény volt elkészíteni, és utána jóízűen megenni.  :yoyo: :yoyo: :yoyo:
Yeti a címet tudod ugye ?? :fetreng: :taps:
  • Daewoo Matiz II 0,8 2004-es
  • Budapest XXII -Halásztelek
Daewoo Nubira III 1.6 SX
0670/945-35-41

Nem elérhető Yeti

  • Klubtag
  • Adminisztrátor
  • Daewoo-Chevy God!
  • *****
  • Hozzászólások: 9429
  • Nem: Férfi
  • Tscholnok
    • Profil megtekintése
    • Yeti és a Daewoo :)
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #123 Dátum: 2014 Március, 30, 18:46:19 pm »
Ma kis nosztalgiából kiindulva, nomeg a tegnapi ihlet, nekiálltam Dödöllét készíteni.
Mivel anyai nagyapám Muravidéki volt, ő elég sokszor készített nekünk ilyet, de gyerekfejjel annyira nem rajongtam érte.
Viszont eltelt pár tíz év, és változik közben az ízlés.
Ennek egyik eredménye a mai dödölle.
Pirított hagymával, és tejföllel fogyasztottuk, pazar élmény.
Utána kis Egerszalóki Zweigelt feltette a mai gasztronómiai élményre a koronát.  :yoyo:
  • CEED SW '08 EX Limited 1.6 16v Benzin
  • Tscholnok
Mostmegmá '08 Kia Ceed SW 1.6 16v Ex Limited benzin
Ex 2005 Chevrolet Lacetti Sedan 1.6 16v Elite AC LPG + Radar
Skoda Fabia '07 1.4 16v Elegance
Ex 2002 Daewoo Lanos Sedan 1349ccm 275.000 Km



www.lacettiklub.hu

Nem elérhető josh

  • Daewoo Maister!
  • ********
  • Hozzászólások: 2060
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #124 Dátum: 2014 Június, 29, 11:14:46 am »
Igazából kérdés lenne, hogy ti hogyan készítitek : Töltött karalábé.
Olvasok több féle receptet van aki csak főzi, van aki főzi és tejfölös szószt is csinál hozzá a főzőléből, van aki pedig főzés után meg is süti.
Véleményt szeretnék kérni, aki már kóstolt több félét esetleg, hogy hogyan a legfinomabb. Legközelebb megpróbálom úgy elkészíteni.

A mostani verziót így készítem:
Hagymát, szalonnát pirítok, rárakok egy kis gombát, mikor ez kicsit összerottyan, rárakom a darálthúst is kicsit összepirítom, fűszerezem. Közben felrakom a rizst főni. Mikor kész, még melegen összekeverem a darálthúsos-szalonnás-hagymás eleggyel.
A karalábékat kivájom, ebbe megy bele a töltelék. Töltelékből marad kb a fele, ez amolyan köretféle lesz.
Amit kivájtam azt megfőzöm a maradék gombával, majd mikor megfőtt kihalászom a gombákat (ezek mintegy díszként is fognak mutatni), a főtt karalábé darabokat pedig összeturmixolom a lével. A léből öntök a nagy lábasba egy kellemes adagot és szedek hozzá kis főtt gombát, ebbe fognak menni a karalábék, a többit fazékba öntöm rárakok 2 leveskockát, meghintem bazsalikommal, petrezselyemmel adok hozzá kis tejet, kis vizet amikor forrni kezd 1dl tejfölből csinálok habarást rá. Ezzel a leves kész is. A nagy lábasba került léhez több tejet öntök, kis fűszer, víz, hogy majdnem ellepje a karalábékat, majd fedő alatt a karalábét megfőzöm. Amikor kész a karalábékat kiszedem, a lét behabarom tejfölös habarással, hogy legyen szósz is. Kóstolgatom és elég jó lesz :D
  • Epica 2.0B Aut / 2.0D Aut
  • BP

Nem elérhető Tomy61

  • Klubtag
  • Daewoo Maister!
  • ********
  • Hozzászólások: 2190
  • Nem: Férfi
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #125 Dátum: 2014 Június, 29, 12:46:40 pm »
Igazából kérdés lenne, hogy ti hogyan készítitek : Töltött karalábé.
Olvasok több féle receptet van aki csak főzi, van aki főzi és tejfölös szószt is csinál hozzá a főzőléből, van aki pedig főzés után meg is süti.
Véleményt szeretnék kérni, aki már kóstolt több félét esetleg, hogy hogyan a legfinomabb. Legközelebb megpróbálom úgy elkészíteni.

A mostani verziót így készítem:
Hagymát, szalonnát pirítok, rárakok egy kis gombát, mikor ez kicsit összerottyan, rárakom a darálthúst is kicsit összepirítom, fűszerezem. Közben felrakom a rizst főni. Mikor kész, még melegen összekeverem a darálthúsos-szalonnás-hagymás eleggyel.
A karalábékat kivájom, ebbe megy bele a töltelék. Töltelékből marad kb a fele, ez amolyan köretféle lesz.
Amit kivájtam azt megfőzöm a maradék gombával, majd mikor megfőtt kihalászom a gombákat (ezek mintegy díszként is fognak mutatni), a főtt karalábé darabokat pedig összeturmixolom a lével. A léből öntök a nagy lábasba egy kellemes adagot és szedek hozzá kis főtt gombát, ebbe fognak menni a karalábék, a többit fazékba öntöm rárakok 2 leveskockát, meghintem bazsalikommal, petrezselyemmel adok hozzá kis tejet, kis vizet amikor forrni kezd 1dl tejfölből csinálok habarást rá. Ezzel a leves kész is. A nagy lábasba került léhez több tejet öntök, kis fűszer, víz, hogy majdnem ellepje a karalábékat, majd fedő alatt a karalábét megfőzöm. Amikor kész a karalábékat kiszedem, a lét behabarom tejfölös habarással, hogy legyen szósz is. Kóstolgatom és elég jó lesz :D
Húú, ez egész jó! Csak azt a karalábét nem értem, minek bele!  :sunyi: :sunyi:
Ne írjon privát üzenetet senki, mert NEM olvasom el!
06 20 981 1100 számon, munkaidőben elérhető vagyok.

Nem elérhető josh

  • Daewoo Maister!
  • ********
  • Hozzászólások: 2060
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #126 Dátum: 2014 Június, 29, 13:55:31 pm »
Igazából kérdés lenne, hogy ti hogyan készítitek : Töltött karalábé.
Olvasok több féle receptet van aki csak főzi, van aki főzi és tejfölös szószt is csinál hozzá a főzőléből, van aki pedig főzés után meg is süti.
Véleményt szeretnék kérni, aki már kóstolt több félét esetleg, hogy hogyan a legfinomabb. Legközelebb megpróbálom úgy elkészíteni.

A mostani verziót így készítem:
Hagymát, szalonnát pirítok, rárakok egy kis gombát, mikor ez kicsit összerottyan, rárakom a darálthúst is kicsit összepirítom, fűszerezem. Közben felrakom a rizst főni. Mikor kész, még melegen összekeverem a darálthúsos-szalonnás-hagymás eleggyel.
A karalábékat kivájom, ebbe megy bele a töltelék. Töltelékből marad kb a fele, ez amolyan köretféle lesz.
Amit kivájtam azt megfőzöm a maradék gombával, majd mikor megfőtt kihalászom a gombákat (ezek mintegy díszként is fognak mutatni), a főtt karalábé darabokat pedig összeturmixolom a lével. A léből öntök a nagy lábasba egy kellemes adagot és szedek hozzá kis főtt gombát, ebbe fognak menni a karalábék, a többit fazékba öntöm rárakok 2 leveskockát, meghintem bazsalikommal, petrezselyemmel adok hozzá kis tejet, kis vizet amikor forrni kezd 1dl tejfölből csinálok habarást rá. Ezzel a leves kész is. A nagy lábasba került léhez több tejet öntök, kis fűszer, víz, hogy majdnem ellepje a karalábékat, majd fedő alatt a karalábét megfőzöm. Amikor kész a karalábékat kiszedem, a lét behabarom tejfölös habarással, hogy legyen szósz is. Kóstolgatom és elég jó lesz :D
Húú, ez egész jó! Csak azt a karalábét nem értem, minek bele!  :sunyi: :sunyi:

Kellett hozzá. Ez így nagyon finom lett!  :oke:
  • Epica 2.0B Aut / 2.0D Aut
  • BP

Nem elérhető josh

  • Daewoo Maister!
  • ********
  • Hozzászólások: 2060
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #127 Dátum: 2014 Június, 29, 14:43:50 pm »
Közben 2kg uborkából kovi ubit raktam össze. Így szeretem aljára kapor, 2gerezd fokhagyma és egy pár zellerzöld. Tetejére 2gerezd fokhagyma 1réteg zellerzöld és tüllzacskóba a kenyér. A lé 1liter vízhez 2evőkanál só, 2liter elég szokott lenni.
  • Epica 2.0B Aut / 2.0D Aut
  • BP

Nem elérhető Jani

  • Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
  • Hozzászólások: 3923
  • Nem: Férfi
  • Én vagyok itt a Jani! :D
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #128 Dátum: 2015 December, 14, 19:33:59 pm »
Igy készül a mézeskalács. :)

Ha nem indulna a videó, katt a képre.
  • 2005 Lacetti SW Elite+ 1.6 LPG
  • Budapest

LPG

Nem elérhető attis

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 6346
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #129 Dátum: 2016 Augusztus, 18, 08:24:32 am »
Tegnap sikerült több mint 500 km-t közlekednem + meló.
Estére eléggé lerázódtam, már csak gyümölcsöt tudtam vacsorázni.
Konkrétan szilvapálinkát egy fél dinnyével  :oke:
  • Duster, előtte H-Astra kombi, Lacetti SW, Nubira3, Espero 2.0aut
  • Szfehérvár, Balaton, M7, Bp
attis

Nem elérhető Szassza

  • Klub Titkár
  • Daewoo-Chevy God!
  • ****
  • Hozzászólások: 10982
  • Nem: Férfi
  • Predator
    • Profil megtekintése
    • Magyar Daewoo-Chevrolet Klub
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #130 Dátum: 2016 Augusztus, 18, 08:27:49 am »
én a darástésztát csapattam szét szeder házival  :sunyi: :laughing:
  • Daewoo Nexia 1.5 8v 1996 GLE
  • Vép (Szombathely, Lukácsháza)

Nem elérhető attis

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 6346
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #131 Dátum: 2016 Augusztus, 18, 08:57:35 am »
én a darástésztát csapattam szét szeder házival  :sunyi: :laughing:

Én ingadoztam a sör és a dinnye között, utóbbi győzött :)
  • Duster, előtte H-Astra kombi, Lacetti SW, Nubira3, Espero 2.0aut
  • Szfehérvár, Balaton, M7, Bp
attis

Nem elérhető Yeti

  • Klubtag
  • Adminisztrátor
  • Daewoo-Chevy God!
  • *****
  • Hozzászólások: 9429
  • Nem: Férfi
  • Tscholnok
    • Profil megtekintése
    • Yeti és a Daewoo :)
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #132 Dátum: 2016 Augusztus, 20, 20:57:06 pm »
Mi meg ma grillezgettünk kicsit keresztfiamékkal, kis csirkecomb, szárny, mell, nameg cukkini.
Megvadítottunk a szárnyakból párat egy kis házi chilivel, pazar asztalcsapkodás lett belőle.  :szetvert: :rohog: :rohog: :rohog:

Nemrég beérett a Scorpio Chili, elég goromba erőről írtak róla, hát tényleg az.
Fél paprika összetörve egy koktél paradicsommal, kis olivaolaj mellé, ebből lett a szósz. Nem kellett sok, hogy könnyezzünk tőle.  :szetvert:
  • CEED SW '08 EX Limited 1.6 16v Benzin
  • Tscholnok
Mostmegmá '08 Kia Ceed SW 1.6 16v Ex Limited benzin
Ex 2005 Chevrolet Lacetti Sedan 1.6 16v Elite AC LPG + Radar
Skoda Fabia '07 1.4 16v Elegance
Ex 2002 Daewoo Lanos Sedan 1349ccm 275.000 Km



www.lacettiklub.hu

Nem elérhető attis

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 6346
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #133 Dátum: 2016 Szeptember, 24, 19:22:26 pm »
Ma olyan, de olyan vörösboros marhapörit készített a feleségem, hogy csak na!
Igen, nokedlivel  :oke:
  • Duster, előtte H-Astra kombi, Lacetti SW, Nubira3, Espero 2.0aut
  • Szfehérvár, Balaton, M7, Bp
attis

Nem elérhető josh

  • Daewoo Maister!
  • ********
  • Hozzászólások: 2060
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #134 Dátum: 2016 Szeptember, 25, 09:56:13 am »
Ma olyan, de olyan vörösboros marhapörit készített a feleségem, hogy csak na!
Igen, nokedlivel  :oke:

Fini lehetett! Én tegnap autószerelés közben kicsit feltankoltam pár sört, meg 2-3 unicum szilvát. Este 5kor életet vertem a kocsiba, de nem fejeztem be a lökhárító és a lámpák visszarakását, inkább becammogtam a konyhába és főztem gyorsan a kuktában egy csülkös pacalpörit. Jó lett, egytől eltekintve. Kuktában sohasem merek rövid levet hagyni. Így be kellett érjem a hosszú levű mannával :D
  • Epica 2.0B Aut / 2.0D Aut
  • BP

Nem elérhető attis

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 6346
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #135 Dátum: 2016 Szeptember, 25, 12:08:33 pm »
Nyammm!
Nálunk szerencsére maradt tegnapról, megjöttünk a focitornáról és megint ez a kaja :)

Ma olyan, de olyan vörösboros marhapörit készített a feleségem, hogy csak na!
Igen, nokedlivel  :oke:

Fini lehetett! Én tegnap autószerelés közben kicsit feltankoltam pár sört, meg 2-3 unicum szilvát. Este 5kor életet vertem a kocsiba, de nem fejeztem be a lökhárító és a lámpák visszarakását, inkább becammogtam a konyhába és főztem gyorsan a kuktában egy csülkös pacalpörit. Jó lett, egytől eltekintve. Kuktában sohasem merek rövid levet hagyni. Így be kellett érjem a hosszú levű mannával :D
  • Duster, előtte H-Astra kombi, Lacetti SW, Nubira3, Espero 2.0aut
  • Szfehérvár, Balaton, M7, Bp
attis

Nem elérhető attis

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 6346
    • Profil megtekintése
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #136 Dátum: 2016 November, 19, 11:42:56 am »
Van nálunk egy spéci fagyizó, fura dolgokat lehet oot enni, pl ibolya fagyit is.
Az ízvilága kb olyan, mint amikor hajmosás közben a szádba folyik a sampon.
Nem ajánlom  :huvelykle:
  • Duster, előtte H-Astra kombi, Lacetti SW, Nubira3, Espero 2.0aut
  • Szfehérvár, Balaton, M7, Bp
attis

Nem elérhető zsolt160

  • "A" Mozigépész!
  • Adminisztrátor
  • Daewoo-Chevy God!
  • *****
  • Hozzászólások: 6168
  • Nem: Férfi
  • Alelnök
    • Profil megtekintése
    • Ősrégi oldalam!
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #137 Dátum: 2016 November, 19, 13:07:52 pm »
Tiszta Harry Potter a mindenféle ízű drazséval! :-)

Postakocsival küldve az LG G2 minimről.

  • Simson, Chevrolet Lacetti 1.4 LPG!
  • Kaposvár


Nem elérhető Yeti

  • Klubtag
  • Adminisztrátor
  • Daewoo-Chevy God!
  • *****
  • Hozzászólások: 9429
  • Nem: Férfi
  • Tscholnok
    • Profil megtekintése
    • Yeti és a Daewoo :)
Re:Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából
« Válasz #138 Dátum: 2016 November, 20, 11:16:53 am »
Tiszta Harry Potter a mindenféle ízű drazséval! :-)

Postakocsival küldve az LG G2 minimről.
Pedig az is kapható. :szetvert:
  • CEED SW '08 EX Limited 1.6 16v Benzin
  • Tscholnok
Mostmegmá '08 Kia Ceed SW 1.6 16v Ex Limited benzin
Ex 2005 Chevrolet Lacetti Sedan 1.6 16v Elite AC LPG + Radar
Skoda Fabia '07 1.4 16v Elegance
Ex 2002 Daewoo Lanos Sedan 1349ccm 275.000 Km



www.lacettiklub.hu