Lazuló > Főzősarok, gasztronómia

Receptek és egyéb érdekességek a főzés világából

(1/32) > >>

sznuni:
Sziasztok!

Kaptam egy jó ötletet.
Ez egy olyan topik, amiben várom a minél jobb recepteket és ehhez kérem a lányok segítségét, hisz Õk otthonosabban mozognak a konyhában.
Kérem figyelembe venni, hogy vannak különféle alergiával illetve érzékenységekkel rendelkezõ Cartársaink, min pl. lisztérzékeny, cukorbetegség, stbstb., hogy rájuk is gondolva várom a recepteket.

Köszike.

Üdv:
sznuni

hencike:
Tök jó!

Egy kis érdekesség (remélem)

Hozzávalók:
-kelkáposzta
-sonka
-sajt (trapista)
-liszt
-tojás
-zsemlemorzsa

A kelkáposztát forró vízben puhára kell fõzni, mint mikor töltött káposztához kell csinálni (persze ahhoz fejes káposzta kell, de ugyanúgy forróvízben puhítod). De nehogy szét fõjjön! Majd leszedjük a kocsányát, rárakjuk a sonkát, sajtot. Feltekerjük! Majd kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).

josh:
Pörkölttel töltött gombóc
------------------------

Konkrét mennyiségeket most nem tudok írni, de utána nézek.
Liszt, vaj, krumpli a tésztához. A fõtt krumplit összetörjük, összegyúrjuk a liszttel és a vajjal közepesen kemény állagúra.
A sertéshúst kockára vágjuk (lehet szárnyas húsból is, csak macerásabb a húsdarabok elkészítése), majd egy pörköltet felteszünk (olaj, hagyma, só, bors, pirospaprika). Miután a pörkölt elkészült a húst leszûrjük. A szaftot tejföllel összekeverjük és félre tesszük.
A krumplis-lisztes tésztába becsomagoljuk a pörkölthusit, gombócokat alakítunk ki belõlük, majd kifõzzük.
Kifõlés után a gombócokat alaposan lecsöpögtetjük, majd a tejfölös szafttal tálaljuk.

Hibátlan és nagyon laktató étel!

josh:
Töltött káposztához fejes káposzta kell nem?

--- Idézetet írta: hencike - 2010 Június, 02, 14:44:36 pm ---Tök jó!

Egy kis érdekesség (remélem)

Hozzávalók:
-kelkáposzta
-sonka
-sajt (trapista)
-liszt
-tojás
-zsemlemorzsa

A kelkáposztát forró vízben puhára kell fõzni, mint mikor töltött káposztához kell csinálni. De nehogy szét fõjjön! Majd leszedjük a kocsányát, rárakjuk a sonkát, sajtot. Feltekerjük! Majd kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).


--- Idézet vége ---

hencike:

--- Idézetet írta: josh - 2010 Június, 02, 14:55:48 pm ---Töltött káposztához fejes káposzta kell nem?

--- Idézetet írta: hencike - 2010 Június, 02, 14:44:36 pm ---Tök jó!

Egy kis érdekesség (remélem)

Hozzávalók:
-kelkáposzta
-sonka
-sajt (trapista)
-liszt
-tojás
-zsemlemorzsa

A kelkáposztát forró vízben puhára kell fõzni, mint mikor töltött káposztához kell csinálni. De nehogy szét fõjjön! Majd leszedjük a kocsányát, rárakjuk a sonkát, sajtot. Feltekerjük! Majd kirántjuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa).


--- Idézet vége ---

--- Idézet vége ---
De a puhításról beszéltem :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése