Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - hcs

Oldalak: [1] 2 3 ... 15
1
A szerviz válaszol / Re:Kérdések a szerviznek
« Dátum: 2021 Október, 28, 17:04:57 pm »
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy nexia Ecu-ból hol tudják kiiktatni a gyári indításgátlót? Akár privátba is jöhet. Úgy tudom hogy a kód külön uv-epromban van a szoftverrel együtt.
Leginkább Budapest érdekelne.
Íróm van flash memóriához de ilyet még nem csináltam.

vegyél immo nélküli ecu-t olcsóbb lesz

Köszönöm a választ. A kérdés hogy mi a kódja az immo nélküli ecu-nak, mert az enyém abs+klíma+immo, ecu száma 16199550 DM, kód BUPW, 1,5 8V 55kW, (1997-es)
Nem tudom létezik-e ilyen nyilvános lista. Nyilván egy 16 szelepes ecu nem örülne egy 8 szelepes motornak.
Az eprom tartalma elegendő lenne. A bontósok nem állnak a helyzet magaslatán az apró részletek tekintetében.

2
A szerviz válaszol / Re:Kérdések a szerviznek
« Dátum: 2021 Október, 28, 00:00:56 am »
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy nexia Ecu-ból hol tudják kiiktatni a gyári indításgátlót? Akár privátba is jöhet. Úgy tudom hogy a kód külön uv-epromban van a szoftverrel együtt.
Leginkább Budapest érdekelne.
Íróm van flash memóriához de ilyet még nem csináltam.

3
Kávézó zamatos témákkal / Re:Ezermester
« Dátum: 2021 Október, 07, 23:09:13 pm »
Lehet, nincs rá jogsim  :szetvert: Bevonták  :sunyi:
El vagy kényeztetve... Ha vissza akarod szerezni próbáld ki hogy ágyba viszed a reggelit vagy szép virágot viszel a hölgynek.

4
Racer, Nexia/Cielo / Re:Nexia Racer alkatrészek
« Dátum: 2021 Augusztus, 27, 19:50:42 pm »
Valakinek elfekvőben egy pár Nexia GL csonkállvány (gólyaláb) nem lenne esetleg? Enyémen kirohadt a rugótartó tálca sajnos, újat meg sehol nem találok.

új már 10éve nincs

96285937 és 96285938 sem kapható már sehol akkor?
Szia!
Vidd el egy jó lakatoshoz, AWI-val (vagy CO-val) tegyen mögé anyagot. Aztán festéket rá. Én is ezt csináltam vagy 5 éve, azóta nyugodtabb vagyok.

5
Nubira/Lacetti/Cruze / Re:Lacetti/NubiraIII
« Dátum: 2021 Június, 14, 16:26:28 pm »
Szia!
Anti-Agresszió Bt., Bp XI. Galvani utca 3.

Üdv,

Lacettimben nem működik a klíma, gáz tavaly lett töltve.
Tud valaki megbízható klímást ajánlani?

6
Nubira/Lacetti/Cruze / Re:Lacetti/NubiraIII
« Dátum: 2021 Május, 29, 22:04:00 pm »
Azt mondta kiskereskedelmi forgalomba nem kapható. :pirul:
Nem tudom mit használt, de ezt lehet kapni:
https://osz-car.hu/webaruhaz/htmls/termekcsoport__Egy%C3%A9b+ken%C5%91anyag__Karbantart%C3%B3+anyagok__Szeleptiszt%C3%ADt%C3%B3__+__+?cikkkod=32548-CRC
Nem próbáltam.
Hallottam mástól is hogy használt efféle kegyszert, de elég gusztustalan cucc jött ki a kipufogón tisztítás közben. Akkor megnéztem a biztonságtechnikai adatlapját és emlékeim szerint sok volt benne a klórozott szénhidrogén. Kiváló zsíroldók de mérgezőek.
Őrölt dióhéj szórásos technológia esetleg?

7
Üdv. Érdeklődnék hogy nexia kormanyműre hol kaphatnék 2 olyan gumit amivel fel van fogatva a 2 bilincsel ? Előre is köszönöm

milyen 2 gumit??
1 porvédő van rajt

Nem a porvédőre gondolok hanem 2 bilincs féleséggel van rogzitve a kormánymű és azok alatt van 1 1 gumi , azokra .

Szia!
Cikkszáma 26000626, ebay-en kapható de nem olcsó.
Esetleg autóalkatrész üzletben tudnak segíteni, kormánygép csapágy néven fut.

8
Időnként fellép olyan probléma, hogy remeg a km óra mutatója és ezzel egyidejűleg periodikus hang is jön a műszerfal irányából. Okozhatja ezt a jelenséget a km spirál kikopása? Fölöslegesen nem cserélném ki ha nem ő a hunyó. Hidegben sűrűbben jelentkezik a probléma mint üzemmeleg motornál. A km számláló rendben működik jelenleg.

9
A szerviz válaszol / Re:Kérdések a szerviznek
« Dátum: 2021 Március, 22, 23:07:53 pm »
Sziasztok!

Biztosan volt már szó erről, de sehol nem találom. Böngésztem már a neten nem keveset és voltam szervízben is a problémával, de tanácstalanok. Alapjárat gondok. Piros lámpánál megállok és a fordulatszám random szerűen 2000 - 2500 ra ugrik, míg el nem indulok. Iszonyatosan idegesítő! Nem mindig csinálja, de akkor hosszú időn keresztül. Pillangó szelep tisztítása megvolt, levegő vezetékek átnézése pipa. Nem tudom mi legyen a következő lépés, mert a szervízbe sem tudják mihez nyúljanak...

Aki esetleg tudja a megoldást, azt nagyon szépen megköszönöm.

Daewoo Kalos 1.4 S 2003-as.Tapatalkkal küldve az én ANE-LX1 eszközömről

Alapjárati motort kellene kipucolni. Lehet hogy koszos és néha felakad. A kartergázból származó trutyi nem tesz jót neki. Lehet még vezetéktörés az alapjárati motor kábelezésében, ilyenkor nem tudja megfelelően vezérelni, szintén felakadhat. Az átmeneti hibákat nehezebb megfogni...

10
Kávézó zamatos témákkal / Re:Ezermester
« Dátum: 2021 Március, 08, 08:40:06 am »
Faolajjal akartam felület kezelni. Szépen kikészítettem mindent, majd addig szarakodtam, hogy mire kinyitottam a dobozt kocsonyává dermedt a cucc.
Most ül a napon a télikertben és várja a folyékony halmazállapot.
Remélem magadat folyékony halmazállapotú nyugtatóval kezelted közben :)
A viccet félretéve 15°C alatt nem érdemes ilyennek nekiállni. Besűrűsödik minden és nagyon megnyúlik a kötési idő a festékeknél.

11
Lanos / Re:Hibák
« Dátum: 2021 Február, 23, 08:04:02 am »
Üdv.
Lanos 1.5S motorblokkja olajos lerakódásban fürdik. Nagyrészt az elején, de a hátsó oldalon is van belőle. Ez az olaj még az első gyertyapipa tövéhez is befolyt, és meleg motornál diszkréten füstölög. Valamint azt vettem észre, hogy a szelepfedél hátsó részén lefelé menő gumicső több helyen ki van repedezve, és ha megnyomom, a repedéseken keresztül is olajos kence szivárog. Lehet ettől a blokkon lévő lerakódás, vagy a szelepfedél tömítés szállt el

Szia!
Első lépésként cseréld ki a kartercsövet majd végezz egy motormosást, és ki fog derülni mi a gond. Magasnyomásút az elektronika miatt ne használj motortérben, spriccflaska /fogkefe elég ide. Brigéciol jó választás. Az összegyűjtött levet meg elvileg le kellene adni veszélyes hulladéknak, ne a csatornába engedd.
A motorolaj jól nedvesíti a fémet, szeret kúszni.

12
Lanos / Re:Hibák
« Dátum: 2021 Február, 08, 16:57:25 pm »
Sziasztok. EGR szelep lefalazásnál mit kell még kiiktatni vagy ledugózni? Köszönöm.
Szia!
A vákumcsövet kell még ledugózni egy csavarral. (Azt amelyik az EGR szelepbe megy bele)
Tudok jobbat: csapágygolyót teszel bele és visszadugod a helyére. Nem látszik kívülről semmi, ez műszaki vizsgán jól jöhet...

13

tekercset is cserélted?
mobiletron amúgy egy szar...
Természetesen azt is cseréltem.... Menet közben semmi baja nem volt a tekercs csere után.
Ma reggel 1/2 10 körül simán beindult úgy hogy este óta nem csináltam vele semmit.
Mik voltak a tünetek a Mobiletronnal amiért csalódtál benne? Zárlatos lett vagy más a jellemző hibája?

14
Sziasztok!

Okozhatja a (gyári) immo azt a jelenséget hogy a reggeli hidegben rendben indul a kocsi, de este 7 körül már nem hajlandó? Az önindító teker, de ennyi. Eddig 2 szer előfordult viszonylag rövid időn belül. Ott kellett hagynom a melóhelyen. Reggel oszcilloszkóppal is megnézem, mi lehet. Az egész gyújtásrendszer új, vezetékeket átnéztem, ami gyanús az cseréltem és újrasaruztam -van hozzá típusazonos saru és sajtoló szerszám is.
Húz rendesen amikor beindul, de ez kezd kiakasztani. Mobiletron gyújtásmodul van benne jelenleg.

15
Adás-Vétel-Csere / Re:Alkatrész
« Dátum: 2021 Január, 14, 00:39:20 am »
Szia!
Olyan nincs hogy nem lehet valamit szétszedni. A kérdés hogy rakod össze utána. Lehet a műanyagot hegeszteni is, nem csak ragasztani. Próbáld meg ellenőrizni az ajtóba átmenő vezetékeket, lehet hogy azok (is) betegeskednek. Tud anomáliákat okozni a néha hibásan érintkező törött vezeték, főleg ha áram megy át rajta. Egy jobb minőségű fotó segítene.

16
Tegnap egy jó képességű szándákosan letörte a jobb oldali tükröt az autóról. Nagyon úgy néz ki hogy ráemelt a tükörre. Sérült a burkolat és eltört a tartó. Reggel megyek a rendőrségre, hátha tudnak valamit tenni a papírgyártáson kívül. Ez nem véletlen volt, nem oldalról mentek neki, ferdén álltam a többi között. Bp XI kerület Budaörsi út fölött.
Azt hittem ez egy normálisabb környék....Az hogy a járdán parkolnak össze vissza akár teljesen elfoglalva, azt megszoktam. Kevés a parkolóhely amióta 2 új társasházat felhúztak az utcában.
Van esetleg valakinek tippje hogy lehet ha nem is megelőzni de legalább dokumentálni az ilyet? Sajnos nincs térfigyelő kamera az utcában.
Ennyit a karácsonyról...

17
Kávézó zamatos témákkal / Re:Ezermester
« Dátum: 2020 November, 29, 20:20:29 pm »
ülésfűtés jó dolog  :sunyi: :szetvert:
Az. Főleg ha nem akarsz gyereket.

18
Lanos / Re:Hibák
« Dátum: 2020 November, 26, 00:40:33 am »
Szia!
Ezek szerintem összefüggenek, az izzó talán nem. A hibakódolvasó azt mondta, hogy a főtengely jeladó rendszerben van a gond. Ez jelentheti a jeladót -ez az egyszerűbb, de nem ez volt- vagy a vezetéket, valahol a motortérben. Esetleg a testpontot.
Vagy nekiállsz magad vagy elviszed szervizbe. Döntsd el hogy meg tudod-e csinálni.
Ha úgy döntesz hogy kiveszed a kábelköteget ellenőrizni, akkor érdemes lehet új hasított gégecsőbe visszarakni. Mindent fotózz le hogy volt eredetileg. A vezetékeket praktikus nagyobb árammal megterhelni hogy kibukjon ha valamelyik meggyengült és már csak 2 szál folytonos a sodratból. Elég jobbik esetben, és állandósul a hiba. A nem állandósult hibát nehezebb észrevenni, becsaphat és a szívás folytatódik. 0,75-ös kábel ha ép tapasztalatom szerint 4A-től nem ég el.
Én megcsináltam ezt a mutatványt az enyémmel, nem volt gyors. Nem találtam hibát a kábelkötegben. De most tudom hogy egy darabig nem lesz baj.
Hasított gégecső beszerzési forrás pl.: Homasita, Ripca autósbolt. Többet nem ismerek. Kell még 2 guriga szikszalag és egy 2-3cm széles is jól jöhet. A foltbenzint se hagyd ki, lehozza a ragacsot.
Próbáld követni hogy csinálták a gyárban a kötözést.

19
Szia!

Én nemrég cseréltem benne hűtőt szintén lyukadás miatt, de gyárilag nekem mechanikusan szerelt volt benne. Nissenst tettem bele. Ha megnézed a katalógust ott is szerelt van a rajzon, nem forrasztott. A Kauffernél vettem. Elég jó áraik vannak. Túl sokat nem mentem vele, nem tudom mit fog kibírni, tekintve hogy 23 éves a kocsi...
Hűtőfolyadékból a pirosat (G12)  használom, nem volt kifejezett előírás a típusra vonatkozóan, ezért a szerves korróziógátlót részesítem előnyben.Ez pontszerűen gátolja a korróziót és nem hoz létre egy kémiai védőréteget mint a többi fagyálló. Picit jobb a hőátadás. De ez nem számít annyira, nem versenyezni akarok vele. Viszont ezt is kell cserélni 2-4 évente mert elsavasodik.

20
Lanos / Re:Lanos alkatrészek
« Dátum: 2020 Október, 20, 19:11:50 pm »
Lanos 98  fűtés kapcsoló panelt keresek..
Mi a baja pontosan? Eltört?

Oldalak: [1] 2 3 ... 15