Üdv Mindenkinek!
Hátha valakit érdekel.
Vasárnap reggel 8 órakor, amikor gyönyörűen szakadt a hó (Pest-megye) a fiam szól, hogy menjek az udvarra, mert az Aveo-ja járó motorral önállóan bezárta az ajtajait! Szuper! És tényleg. Tudni kell, hogy a pár hónapja vett autóhoz (Aveo 1,4 4 ajtós, 2006. 07.) csak egy kulcsot kaptunk, és eddig nem is csináltattunk másikat!!!!!!! Na, az, az egy kulcs bent volt a fülkében bezárva, a motor gyönyörűen járt, előtte való nap lett teletankolva, szakadt a hó, szóval minden szép volt.
Mivel nem vagyok autótolvaj, így kb. 1 órába telt, hogy egy kis festék károsítás árán, (köszönve a járó motornak, és a műhelyemnek) elértem az ablaklehúzó kapcsolót, ami után bejutottunk.
Hétfő reggel irány a kulcsmásoló, Bp XVIII. ker. (Közben az éjszaka megálmodtam, hogy csináltatni kellene egy sima ((immo nélküli és nyomógomb nélküli)) kulcsot is a tartalék indítókulcs mellé, amit mindig valahol az autó közelében (rejtve) kellene tartani, az ilyen esetekre. (Kulcsmásoló szaki: Ez az "önbezárás" ((ez is???)) sajnos tipikus Aveo hiba 2008-ig).
A kulcsok elkészültek a kérésem szerint. Tehát van egy pót kulcs (csak immos) és egy pót/pót kulcs, ami csak az ajtót nyitja, de nem indít.
Kérek egy kis segítséget: Az ajtó távirányítója nálunk még nem működött, most próbáltam megcsináltatni. A kulcsos szaki méregetett, illetve különböző programozó gépekkel próbálkozott, de a végén azt mondta, hogy az autó adójával van gond, javíttassam meg. Ehhez kérnék tanácsot. Mit is kéne javítani, vagy javíttatni, mit kéne mérni?
Köszönöm.