Szerző Téma: Camaro  (Megtekintve 21207 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nemo25

  • Vendég
Camaro
« Dátum: 2011 December, 22, 02:28:12 am »
Pár napja egy legenda újjászületett darabját nézhettem meg élőben. Manapság nagy előszeretettel húzzák elő a fiókok mélyéről, a  30-40 évvel ezelött  gyártott modellek formaterveit, és modern köntösben és technikával felvértezve próbálják harcba küldeni. De ez ritkán sikerül maradéktalanul. Talán a Mini és a Fiat 500-as esetében beszélhetünk stílusos és sikeres feltámadásról.  Az előzetes képek alapján, sejtettem hogy a Camaro is mutat valamit az egyéniségéből. Valamit ami megfog és tiszteletet ébreszt.
Nem volt nehéz megtalálni a szalonban. Ott terpeszkedett  a nyertesek önbizalmával.  De hiszen ez egy műremek! Végig futott a szemem a vonalain.   Visszaköszön a múlt a jelenben. 45 év után a legenda újra él.  Arányos és összetéveszthetetlen.  Nagyon tetszik, és már rohanok is hogy megnézzem a belteret.  Nem ér meglepetés. Megvan az összhang. Remekül passzol a géphez a műszerfal. A rokoni szálak letagadhatatlanok.  A hatalmasra táruló ajtók mögött pihe puha bőrfotelek fogadnak. Kicsit szokatlan egy 432 lovat számláló erőgépnél, de hát ez Amerika. A feeling teljesen körbevesz, és magával ragad. Látom a kulcs a helyén, én kérdőn nézek Zoli barátomra. Egy kicsit lehet???  Csak mosolyog. Lehet. Fordul a kulcs, élednek a műszerek. Kíváncsi vagyok. Ez is gurgulázik? Naná hogy gurgulázik. Szépen, ahogy az meg vagyon írva. Amúgy Amerikásan.Hiszen 6162cm3, V8-ba rendezve.
Sajnos próbakörre nincsen lehetőség, de még az ülőpróbának is nagyon örültem.  Volt már szerencsém Wankel motoros japihoz, kőkemény pattogós Type-R-hez, és jó  pár különleges  és erős járgányhoz, de ez más. Ez olyan olyan .......modern retro, amivel legszívesebben nekivágnál a 66-os útnak Chicagonál, és meg sem állnál az Angyalok városáig.
A kocsi ára 16 és 18 millió magyar forint között mozog felszereltségtől függően.Januártól ez 2.3 millióval vékonyabb lesz. Viszont Amerikában, egy V6-os motorral szerelt verziót már 29000$ áron a magadénak tudhatsz, de a V8-as is "csak" 35000$. Az cirka 8 millió HUF.
Mielött sokan rohannának a szalonba, hogy kipróbálják a vasat, elmondanám, hogy nincsen rá mód és lehetőség. De ha éppen van bent egy, akkor azért körbejárni lehet.  :oke:
Hallgasd meg egy kicsit, bár élőben szebben szól.:

http://www.youtube.com/watch?v=yW1s0N9-2Jc&feature=player_embedded

Nem elérhető Viper

  • Daewoo-Chevy God!
  • ***
  • Hozzászólások: 12168
  • Nem: Férfi
  • R.I.P Nexia1.5 16V, Lacetti SW 1.6
    • Profil megtekintése
    • http://vipernexia.uw.hu/
Camaro
« Válasz #1 Dátum: 2011 December, 22, 19:25:28 pm »
akkor ide jöhetnek a Camaro-val kapcsolatos dolgok