Szerző Téma: Hibák  (Megtekintve 144396 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

koola

• Vendég
Re: Hibák
« Válasz #5260 Dátum: 2010 Február, 08, 07:27:58 »
Nubirámnak is ez volt a baja.
gyári ajánlás szerint nem kell váltóolajat cserélni. ellenben 120000km nél -15fok hidegben elindítva megmozdult a kocsi üresben, kiengedett kuplungal.

cseréltem benne olajat, 75W90 szintetikusra, és megszűnt a gond. azóta meg jól jár a váltó is.

amit leengedtem olaj, az szép eperpiros volt, semmi elhasználódás nyoma nem látszott rajta. még sem volt megfeleleő.

Nem elérhető Taki

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5261 Dátum: 2010 Február, 08, 09:51:17 »
Sziasztok.Még úl vagyoki itt a forumon.Szeretnék egy kis segitséget.Idáig hál istennek nem volt rá szükségem mert hűségesen szolgált a Lanosom. Most az a gondom,hogy tegnap megszünt működni az egyik henger.Gyertya.Gyertyakábel cserén már túl vagyok de szikra akkór sincs az egyik hengeren.Valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Gyújtó trafó vagy valami más gond? Köszi a segitséget.

Nem elérhető Yeti

• Klubtag
  • Globális moderátor
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • Nem: Férfi
  • Hegylakó
    • Profil megtekintése
    • Yeti és a Daewoo :)
« Válasz #5262 Dátum: 2010 Február, 08, 19:27:26 »
Sziasztok.Még úl vagyoki itt a forumon.Szeretnék egy kis segitséget.Idáig hál istennek nem volt rá szükségem mert hűségesen szolgált a Lanosom. Most az a gondom,hogy tegnap megszünt működni az egyik henger.Gyertya.Gyertyakábel cserén már túl vagyok de szikra akkór sincs az egyik hengeren.Valakinek ilyen jellegű tapasztalata? Gyújtó trafó vagy valami más gond? Köszi a segitséget.
Szia, Üdv itt a fórumon!
Hibalámpa van a műszerfalon?

Igen, lehet a trafó. Autotéka2000.hu-n van elég jó áron, de vigyázni kell vele, nekem gyárilag rossz volt. Hiába Koreai.
  • Daewoo Lanos 1,4 2002 Sedan
  • Tatabánya - Esztergom - Csolnok - Győr
Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris elől menekül.:dancing2:
06 30 620 3317
http://yetihunter.gportal.hu
http://yetihunter.5mp.eu

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
    • http://lanos.uw.hu
« Válasz #5263 Dátum: 2010 Február, 08, 22:29:28 »
Szia, Üdv itt a fórumon!
Hibalámpa van a műszerfalon?

Igen, lehet a trafó. Autotéka2000.hu-n van elég jó áron, de vigyázni kell vele, nekem gyárilag rossz volt. Hiába Koreai.

A bontott trafóval megjavult cartárs? Remélem igen!
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII
Isten hozott a visszapillantómban

Nem elérhető Slider

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5264 Dátum: 2010 Február, 09, 10:56:00 »
Sziasztok!

Van egy 98-as 1.5 Se-m és a műszerfal egy része nem világít. Ahol a klímát, a fűtést, hátsó ködlámpát lehet kapcsolni. Ebben a blokkban csak az elakadásjelző a hátsó ködlámpa és a hátsó ablakfűtés világít. A többi nem. Mióta megvettem ilyen, nem is tűnt fel, de most volt villamossági problémája, az indexrelét kellett kicserélni, mert egy idő után folyamatosan világított mind a 4. Egy régi Lanos tulaj tájékoztatott hogy ennek kéne világítania. A belső világítás sem működött, a szerelő szerint a hátramenő kötegből volt elszakadva 2 szál. A szivargyújtóban sem volt áram. Ezt nem értem miért nem vette észre....  :censored:  Mi lehet a gond ami miatt ezek a kezelőgombok nem világítanak?

pld, az, hogy kiégtek az ott található izzók.

Helló!

Mindegyik kezelőgomb mögött található 1-1 izzó? Mert az elakadásjelző a hátsó ködlámpa és a hátsó ablakfűtés világít csak. Ha leszedem a burkolatot alatta könnyen kicserélhetőek ezek az izzók? Milyen izzók kellenek oda?

Kösz, előre is.

Nem elérhető Taki

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5265 Dátum: 2010 Február, 09, 11:11:07 »
Sziasztok.
Köszi az ötleteket.Ma elválik minden. Kapok egy gyári trafót,azzal kipróbálom és remélem örülhetek.
Bontottal nem szívessen foglalkoznék. Árban sincs akkora nagy különbség köztük. A mütét után beszámolok az eredményről. Addig is köszi.

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #5266 Dátum: 2010 Február, 09, 12:34:02 »
Sziasztok!

Van egy 98-as 1.5 Se-m és a műszerfal egy része nem világít. Ahol a klímát, a fűtést, hátsó ködlámpát lehet kapcsolni. Ebben a blokkban csak az elakadásjelző a hátsó ködlámpa és a hátsó ablakfűtés világít. A többi nem. Mióta megvettem ilyen, nem is tűnt fel, de most volt villamossági problémája, az indexrelét kellett kicserélni, mert egy idő után folyamatosan világított mind a 4. Egy régi Lanos tulaj tájékoztatott hogy ennek kéne világítania. A belső világítás sem működött, a szerelő szerint a hátramenő kötegből volt elszakadva 2 szál. A szivargyújtóban sem volt áram. Ezt nem értem miért nem vette észre....  :censored:  Mi lehet a gond ami miatt ezek a kezelőgombok nem világítanak?

Helló!

Mindegyik kezelőgomb mögött található 1-1 izzó? Mert az elakadásjelző a hátsó ködlámpa és a hátsó ablakfűtés világít csak. Ha leszedem a burkolatot alatta könnyen kicserélhetőek ezek az izzók? Milyen izzók kellenek oda?

Kösz, előre is.

A fűtéskonzolba 2db kis izzó van csak felül.
http://peterkrisz.atw.hu/ oldalon talán látszik is, igaz ez a műszeregység kiszereléséről szól inkább.
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII

Nem elérhető perik

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5267 Dátum: 2010 Február, 09, 12:34:53 »
Sziasztok!

Nekem egy parányi problémám van a központizárral. Esőben, nedves időben elkezd rosszalkodni. Nem tudom lezárni a kocsit kulcsal, ha manuálisan lezárom egy idő után visszanyit. Hallom, hogy veszettűl kerreg a vezérlő relé. Most kikaptam a kz biztijét és ful manuálba használom. Mi lehet a gond? Hol találom a kz elektronikáját? Segítségeteket előre is köszi

Perik
Perik

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #5268 Dátum: 2010 Február, 09, 12:38:22 »
Sziasztok!

Nekem egy parányi problémám van a központizárral. Esőben, nedves időben elkezd rosszalkodni. Nem tudom lezárni a kocsit kulcsal, ha manuálisan lezárom egy idő után visszanyit. Hallom, hogy veszettűl kerreg a vezérlő relé. Most kikaptam a kz biztijét és ful manuálba használom. Mi lehet a gond? Hol találom a kz elektronikáját? Segítségeteket előre is köszi

Perik

jobb elöl van az elektronikája az A oszlopon (a burkolat alatt).
De inkább úgy gondolom, hogy a vezető ajtóban lévő motor/kapcsoló lehet a rossz és beázik (attól függően gyári a cucc vagy utólagos. A gyárinál csak kapcsoló van a bal egy ajtóba, utólagos szettnél egy "vezérlő" motor, bár ez is bekötés kérdése csak).
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII

Nem elérhető perik

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5269 Dátum: 2010 Február, 09, 12:42:11 »
Sziasztok!

Perik

De inkább úgy gondolom, hogy a vezető ajtóban lévő motor/kapcsoló lehet a rossz és beázik (attól függően gyári a cucc vagy utólagos. A gyárinál csak kapcsoló van a bal egy ajtóba, utólagos szettnél egy "vezérlő" motor, bár ez is bekötés kérdése csak).

Köszi az infot. Gyári a cucc. A vezető oldali motort, hogy tudnám kikapni, hogy meglessem a tömitéseket, vagy mit csinálhatok, hogy megint legeyen "luxus"?
Perik

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #5270 Dátum: 2010 Február, 09, 12:44:40 »
Sziasztok!

Perik

Köszi az infot. Gyári a cucc. A vezető oldali motort, hogy tudnám kikapni, hogy meglessem a tömitéseket, vagy mit csinálhatok, hogy megint legeyen "luxus"?

Gyárilag csak kapcsoló van a zárnál. Kárpit le, fólia megbont aztán látod mi van az ajtóba.
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII

Nem elérhető perik

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5271 Dátum: 2010 Február, 09, 12:56:24 »
Sziasztok!

Perik

Gyárilag csak kapcsoló van a zárnál. Kárpit le, fólia megbont aztán látod mi van az ajtóba.

Oké köszi. És ha az ajtó oké akkor még hol lehet gond? Az elektronika nem ázhat be? Ja azt elfelejtettem említeni, hogy amikor visszanyit akkor elég rapszódikus mert van amelyik ajtót lezárja van amelyiket kinyitja attól függ elötte,hogy álltak.
Perik

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #5272 Dátum: 2010 Február, 09, 13:23:22 »
Oké köszi. És ha az ajtó oké akkor még hol lehet gond? Az elektronika nem ázhat be? Ja azt elfelejtettem említeni, hogy amikor visszanyit akkor elég rapszódikus mert van amelyik ajtót lezárja van amelyiket kinyitja attól függ elötte,hogy álltak.

Szerintem a vezérlő nem ázhat be olyan helyen van, de ellenőrizheted. Inkább a vezérlő bele hal meg ilyenkor.
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII

Nem elérhető Slider

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #5273 Dátum: 2010 Február, 09, 13:58:33 »
Sziasztok!

Helló!

Kösz, előre is.

A fűtéskonzolba 2db kis izzó van csak felül.
http://peterkrisz.atw.hu/ oldalon talán látszik is, igaz ez a műszeregység kiszereléséről szól inkább.

Szia!

Jó ez az oldal, köszönöm!
Viszont ha csak 2db égő van akkor valami más lehet a gubanc. A fűtéskonzol képét nézve nálam csak a két alsó világít, a hátsó ablakfűtés és a klíma. Viszont kaptam egy képet ami meg azt mutatja hogy a többi elvileg fehér fényű. A klíma, ablakfűtés nálam sárga. Nincs esetleg ilyen fotós útmutató ehhez is? Megcsinálnám magamnak.

Nem elérhető LoLSoft

• Látott már olyat, aki látott Daewoo-t
  • **
  • Lanos 1.3 Sedan
    • Profil megtekintése
« Válasz #5274 Dátum: 2010 Február, 09, 16:13:34 »
Nem tudom emlékeztek-e még rám, két hónapja itt leírtam, nyűgöm bajom... (Tömören felvillant a check lámpa, másnap már nem is indult.)
Már azóta a második autószerelőnél van a kocsi. Az első a diagnosztikával nem tudott csatlakozni, hibát írt a 7-es lábra. Most a másiknál ott van már egy pár hete, azt mondta, valószínű a vezérlőegység adta meg magát. :S Valakinek valami hasonló esete volt-e már? Mennyibe fog ez nekem valószínűleg fájni?

Köszönettel: MK

Nem elérhető mlz

• **
  • Daewoo Lanos 1.3 S (2002)
    • Profil megtekintése
« Válasz #5275 Dátum: 2010 Február, 09, 16:48:37 »
Nem tudom emlékeztek-e még rám, két hónapja itt leírtam, nyűgöm bajom... (Tömören felvillant a check lámpa, másnap már nem is indult.)
Már azóta a második autószerelőnél van a kocsi. Az első a diagnosztikával nem tudott csatlakozni, hibát írt a 7-es lábra. Most a másiknál ott van már egy pár hete, azt mondta, valószínű a vezérlőegység adta meg magát. :S Valakinek valami hasonló esete volt-e már? Mennyibe fog ez nekem valószínűleg fájni?

Köszönettel: MK
Ha tényleg az ECU a rossz, akkor az új 225 ezer. Én nem túl régen cseréltem bontóból 50 db ezresért. Majd kukázom egy kicsit "7-es láb" ügyben.  :gondolkodik:
20-371-9000
Ha menni akarsz valahová, ahhoz el kell indulni...

Nem elérhető LoLSoft

• **
  • Lanos 1.3 Sedan
    • Profil megtekintése
« Válasz #5276 Dátum: 2010 Február, 09, 19:32:10 »
Ha tényleg az ECU a rossz, akkor az új 225 ezer. Én nem túl régen cseréltem bontóból 50 db ezresért. Majd kukázom egy kicsit "7-es láb" ügyben.  :gondolkodik:
Ajjaj, az húzós. :S Nem túl jó első benyomás a kocsiról, alig 5 hónapot használhattam. De bízok benne, hogy meggyógyul szegényke.
Azt hogy érted, hogy kukázod egy kicsit? :D

Nem elérhető Frint

• Klubtag
  • **
  • Mezőhegyes-Lanos 1.6
    • Profil megtekintése
« Válasz #5277 Dátum: 2010 Február, 09, 19:32:59 »
Sziasztok, rossz ómen, hogy én is írok e topic-ba - sajnos Lajosom szerelőhöz került. Talán már Ti is találkoztatok ilyennel, de azért leírom. Szóval tegnap reggel elkezdett rángatni, de elég durván...így még soha sem tette, amúgy nem rángat, még hideg motornál sem. 15 km-t tettem meg vele a munkahelyemre, és ugyanannyit délután vissza  - a helyzet nem változott.
Felnyitottam a motorházfedelet...hát...a második henger hagyhatott ki, mert a gyertyapipa ki volt nyomódva, és csicsogott az olajtól  :gondol:  Azonnal szerelőhöz vittem, ma derült ki, hogy szelepfedél tömítést kell cserélni, meg a teljes gyertyakábel készletet...
Ez amit leírtam gyakori hiba? 100ekm van a kocsiban, és nagyon kíméletesen hajtom. Remélem, hogy holnap már lesz kocsim...nagyon hiányzik.
  • Lanos 1.6 V16 (1999.11) 4 ajtós
  • Mezőkovácsháza,Orosháza,Makó,Békéscsaba
Carpe Diem !

Nem elérhető Futee

• Klubtag
  • Daewoo Maister!
    • Profil megtekintése
    • Futee oldala
« Válasz #5278 Dátum: 2010 Február, 09, 19:59:52 »
Sziasztok, rossz ómen, hogy én is írok e topic-ba - sajnos Lajosom szerelőhöz került. Talán már Ti is találkoztatok ilyennel, de azért leírom. Szóval tegnap reggel elkezdett rángatni, de elég durván...így még soha sem tette, amúgy nem rángat, még hideg motornál sem. 15 km-t tettem meg vele a munkahelyemre, és ugyanannyit délután vissza  - a helyzet nem változott.
Felnyitottam a motorházfedelet...hát...a második henger hagyhatott ki, mert a gyertyapipa ki volt nyomódva, és csicsogott az olajtól  :gondol:  Azonnal szerelőhöz vittem, ma derült ki, hogy szelepfedél tömítést kell cserélni, meg a teljes gyertyakábel készletet...
Ez amit leírtam gyakori hiba? 100ekm van a kocsiban, és nagyon kíméletesen hajtom. Remélem, hogy holnap már lesz kocsim...nagyon hiányzik.

Ma bejött egy kolléga, szintén Daewoo tulaj. Rámförmedt:
- Folyik a kocsiból a hütővíz! Ez is valamilyen kib@szott Daewoo betegség?!?!?!?!?!

Nem bírtam magammal, elküldtem nem finoman a picsába, miközben közöltem vele hogy ha valami elöregszik, eltörik az nem a Daewoo hibája....(Utólag mondta hogy a vízpumpa környékéről jön a víz)

De Frint, neked is azt mondom, egy átlagosan 10 éves autó már tartogathat hibákat. Az hogy a szelepfedél tömités elöregszik nem tipus specifikus. Gyertyakábelszettnek is megvan az élettartama, lehet neked már 2x kiszolgált  :igaz:
Szóval ezért nem a Daewoo a hibás....ami gumi az öregszik....
Nem olyan nagy hiba ez...
  • 2000 Daewoo Lanos 1,6SX 16V
  • Budapest

Nem elérhető Balage81

• Klubtag
  • Moderátor
  • Daewoo rajongó
    • Profil megtekintése
    • Balage81 lapja
« Válasz #5279 Dátum: 2010 Február, 09, 20:01:12 »
Velem ez konkrétan még nem volt... De én is sokat vesződtem az én Lajosommal... De ha sikerült az előző tulaj nemtörődömsége által megjelent hibákat kijavítani, akkor egész szépen üzemelő gép jön elő... Én nem bántam meg, hogy ezt vettem meg anno...
  • Daewoo Lanos 1,5SE ('99), Daewoo Kalos 1,2 ('03)
  • Hidasnémeti, Miskolc, Sárospatak, Encs