Szerző Téma: A családi egyterű!  (Megtekintve 34823 alkalommal)

DT és 2 vendég van a témában

Nem elérhető Tacuma2003

• Újonc
  • *
  • Nem: Férfi
  • Daewoo Tacuma 1.6 SX AC ABS, 2003 május.
    • Profil megtekintése
    • Ace is God (KISS Tribute Band)
Re: A családi egyterű!
« Válasz #1340 Dátum: 2010 Február, 09, 11:24:33 »
Szevasztok Tacumások!
Már rég jártam errefelé, szerencsére a szekér megy rendesen.
Különösebb hiba nélkül. Hanem, mostanában van egy hibajelenség, amit nem tudok hova tenni.
Ezért is írok most.
Azt csinálja a drágám, hogy hidegen, reggeli indítás után pár perccel elfogy az ereje, hiába nyomom, nem veszi fel a fordulatot, ha kinyomom a kuplungot, leáll a motor. Ha tartósan haladok vele, akkor is produkálja ezt a jelenséget, csak nem áll le. Érezhetően gyenge lesz, nem húz, aztán észhez tér és minden marad a régiben. Meleg motorral még nem produkálta ezt, csak hidegen. Az egészben az az érdekes, hogy nem mindig jelentkezik ez a hiba. Átlag két - három hetente egyszer csinálja.
Mi a véleményetek? Mi lehet ez?
Egyébként az én kocsim fogyasztása sem megy 9 fölé, és leginkább városban használom.
Amúgy napi egyszer van lehetőségem kihúzatni Pest és Dunakeszi között, tehát nagyon nincs alkalma lekormolni.
A válaszokat előre is köszönöm.
 :???: :???: :???:

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
    • http://lanos.uw.hu
« Válasz #1341 Dátum: 2010 Február, 09, 12:50:23 »
Amúgy napi egyszer van lehetőségem kihúzatni Pest és Dunakeszi között, tehát nagyon nincs alkalma lekormolni.

Ez nem nagy táv.
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII
Isten hozott a visszapillantómban

Nem elérhető Tacuma71

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1342 Dátum: 2010 Február, 09, 17:31:11 »
Az a véleményem, hogy van a gépeknek egy optimális terhelése, ha azon tudod tartani a motort, akkor a fogyasztásod is optimális lesz. Ha a fölé küldöd megnő -és nem lineárisan!- ha az alatt autózol akkor csökken, szintén nem lineárisan hanem csekélyebb mértékben. Vagyis nem a Tacumának kritikus pontja a fogyasztás, hanem a lábunknak.
Nem vagyok a sportos vezetés híve, finoman nyomom, és városban is rendszerint beváltom az ötöst, úgyhogy nem hiszem, hogy pedálozásban túl messze lennék az optimálistól. Egyébként az előző kocsim egy 1,5-ös új féle Swift volt, és ugyanilyen használat mellett az épphogy csak megette a 8 litert. (gyári adatai városban 9,3L, kívül 5,6L volt, szóval többnyire városi használatban a 8 literrel én meg voltam elégedve) A Tacuma gyári 10,8L (városi), 6,3L (országúti) adatai mellett nekem kicsit sok a 11,5L. A Swift 1000kg, a Tacuma 1250kg, szóval negyed tonna, és 100 köbcenti plusz nálam nem indokolja a plusz 3,5 litert.
Az átlagfogyasztásom láthatod minden aláírásomban. Rákattintva láthatod sok-sok tankolásom részletesen. Most nem vezetem, mert tél van és ettől többet eszik. De nem érdekel. Alkoholt igyekszem rendszeresen tankolni. Pénteken az utolsó 6 litert öntöttem a tankba, aztán szombaton 25 liter alkohol mellé 17 liter benyát. Volt egy 300 km-es túrám, Sárváron pihentem a hétvégén. Alkohollal egy kicsit többet eszik, de nem számolom. 95 forinttal olcsóbb és sokkal kevesebb méreg távozik a kipufogón keresztül. Benzinszűrőt a hét elején cseréltem, azt fel is tettem fotóban a fórumra, talán láttad is.

Kedves Tacumás!

Tisztelettel érdeklődöm - akár magánban is -  az alkohollal tankolás előnyeiről, hátrányairól, illetve a beszerzési forrásról, hogy 95,- forinttal olcsóbb a benzinnél. Az én 2003-as kis bálnám is 9.5 -10 l/100km körül fogyaszt, nem bánnám, ha ezt pénzügyileg egy kicsit lejjebb lehetne tornászni.

Köszönettel:

Tacuma71

Nem elérhető Futee

• Klubtag
  • Daewoo Maister!
    • Profil megtekintése
    • Futee oldala
« Válasz #1343 Dátum: 2010 Február, 09, 17:33:47 »
Az a véleményem, hogy van a gépeknek egy optimális terhelése, ha azon tudod tartani a motort, akkor a fogyasztásod is optimális lesz. Ha a fölé küldöd megnő -és nem lineárisan!- ha az alatt autózol akkor csökken, szintén nem lineárisan hanem csekélyebb mértékben. Vagyis nem a Tacumának kritikus pontja a fogyasztás, hanem a lábunknak.
Nem vagyok a sportos vezetés híve, finoman nyomom, és városban is rendszerint beváltom az ötöst, úgyhogy nem hiszem, hogy pedálozásban túl messze lennék az optimálistól. Egyébként az előző kocsim egy 1,5-ös új féle Swift volt, és ugyanilyen használat mellett az épphogy csak megette a 8 litert. (gyári adatai városban 9,3L, kívül 5,6L volt, szóval többnyire városi használatban a 8 literrel én meg voltam elégedve) A Tacuma gyári 10,8L (városi), 6,3L (országúti) adatai mellett nekem kicsit sok a 11,5L. A Swift 1000kg, a Tacuma 1250kg, szóval negyed tonna, és 100 köbcenti plusz nálam nem indokolja a plusz 3,5 litert.
Az átlagfogyasztásom láthatod minden aláírásomban. Rákattintva láthatod sok-sok tankolásom részletesen. Most nem vezetem, mert tél van és ettől többet eszik. De nem érdekel. Alkoholt igyekszem rendszeresen tankolni. Pénteken az utolsó 6 litert öntöttem a tankba, aztán szombaton 25 liter alkohol mellé 17 liter benyát. Volt egy 300 km-es túrám, Sárváron pihentem a hétvégén. Alkohollal egy kicsit többet eszik, de nem számolom. 95 forinttal olcsóbb és sokkal kevesebb méreg távozik a kipufogón keresztül. Benzinszűrőt a hét elején cseréltem, azt fel is tettem fotóban a fórumra, talán láttad is.

Kedves Tacumás!

Tisztelettel érdeklődöm - akár magánban is -  az alkohollal tankolás előnyeiről, hátrányairól, illetve a beszerzési forrásról, hogy 95,- forinttal olcsóbb a benzinnél. Az én 2003-as kis bálnám is 9.5 -10 l/100km körül fogyaszt, nem bánnám, ha ezt pénzügyileg egy kicsit lejjebb lehetne tornászni.

Köszönettel:

Tacuma71

Ha jobban körülnézel itt a fórumon, találsz egy Bioetanol (E85) topicot, ott részletesen kivan tárgyalva az egész téma. Minden kérdésedre ott találsz választ!

Üdv!

Futee
  • 2000 Daewoo Lanos 1,6SX 16V
  • Budapest

Nem elérhető Tacuma2003

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1344 Dátum: 2010 Február, 09, 18:40:57 »

Ez nem nagy táv.

Szerinted az a gond, hogy nincs kiégetve rendesen?
Mekkora az a távolság, amit meg kéne tennem, hogy kitisztuljon?

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
    • http://lanos.uw.hu
« Válasz #1345 Dátum: 2010 Február, 09, 21:14:33 »

Ez nem nagy táv.

Szerinted az a gond, hogy nincs kiégetve rendesen?
Mekkora az a távolság, amit meg kéne tennem, hogy kitisztuljon?
Nem azt mondtam, hogy az a baja, de ilyen rövid távon 5000-be kéne végig forgasd, hogy kitisztuljon.
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII
Isten hozott a visszapillantómban

Elérhető DT

• Daewoo rajongó
  • Daewoo Tacuma 1.6 SX AC ABS (2003)
    • Profil megtekintése
« Válasz #1346 Dátum: 2010 Február, 09, 21:36:46 »
Szevasztok Tacumások!
Különösebb hiba nélkül. Hanem, mostanában van egy hibajelenség, amit nem tudok hova tenni.
Ezért is írok most.
Azt csinálja a drágám, hogy hidegen, reggeli indítás után pár perccel elfogy az ereje, hiába nyomom, nem veszi fel a fordulatot, ha kinyomom a kuplungot, leáll a motor. Ha tartósan haladok vele, akkor is produkálja ezt a jelenséget, csak nem áll le. Érezhetően gyenge lesz, nem húz, aztán észhez tér és minden marad a régiben. Meleg motorral még nem produkálta ezt, csak hidegen. Az egészben az az érdekes, hogy nem mindig jelentkezik ez a hiba. Átlag két - három hetente egyszer csinálja.
Egyébként az én kocsim fogyasztása sem megy 9 fölé, és leginkább városban használom.
Mennyi idő alatt melegszik be? Tovább tart, mint a hiba megjelenése előtt? Lehet, kissé vizes az üzemanyag és nem tud nyomni eleget az ü.a. pumpa. Próbáljál meg egy tele tankhoz kb 5 liter E 85-öt adni

Nem elérhető tacumás

• Moderátor
  • Daewoo Maister!
  • Daewoo Tacuma 1.6 SX AC ABS Zala megyéből
    • Profil megtekintése
« Válasz #1347 Dátum: 2010 Február, 10, 09:22:11 »
Szevasztok Tacumások!
Ezért is írok most.
Mennyi idő alatt melegszik be? Tovább tart, mint a hiba megjelenése előtt? Lehet, kissé vizes az üzemanyag és nem tud nyomni eleget az ü.a. pumpa. Próbáljál meg egy tele tankhoz kb 5 liter E 85-öt adni
Nekem akkor csinált ilyent, amikor az üzemanyagszűrőm tele volt. A reggeli szivatós induláshoz nem tudott elegendő benzin átmenni rajta, hiába nyomta volna az AC.

Nem elérhető Tacuma2003

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1348 Dátum: 2010 Február, 10, 09:26:27 »
Szevasztok Tacumások!
Ezért is írok most.
Nekem akkor csinált ilyent, amikor az üzemanyagszűrőm tele volt. A reggeli szivatós induláshoz nem tudott elegendő benzin átmenni rajta, hiába nyomta volna az AC.

Kicserélem a szűrőt, aztán meglátjuk, hogy utána jelentkezik - e a hiba.
Köszönöm a választ.

Nem elérhető friedstein

• Látott már olyat, aki látott Daewoo-t
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1349 Dátum: 2010 Február, 10, 15:00:19 »
Sziasztok!

Kérdésem az lenne hogy most 14 colos felnim van az autón,és lenne egy jó nyári gumi 185/65 R15.
Ha vennék 15 lemezfelnit(amúgy sem ártana,a téli garnitúra miatt),ezzel a nyári gumival jó lenne?
És milyen áron vannak a R15 őslemez felnik?
  • Tacuma 1.6 SX 2003-as

Elérhető DT

• Daewoo rajongó
    • Profil megtekintése
« Válasz #1350 Dátum: 2010 Február, 10, 18:44:45 »
Sziasztok!

Kérdésem az lenne hogy most 14 colos felnim van az autón,és lenne egy jó nyári gumi 185/65 R15.
Ha vennék 15 lemezfelnit(amúgy sem ártana,a téli garnitúra miatt),ezzel a nyári gumival jó lenne?

http://www.autogumibolt.hu/ebolt/szolgaltatas/valtomeret/

Nem elérhető tacumás

• Moderátor
  • Daewoo Maister!
  • Daewoo Tacuma 1.6 SX AC ABS Zala megyéből
    • Profil megtekintése
« Válasz #1351 Dátum: 2010 Február, 10, 18:47:16 »
Sziasztok!

Nagyon jó ez a gumiméret. Először Én is 195/60R15-ben gondolkodtam, de aztán 185/65-ben találtam Michelint és ez lett.
Végülis az alapméret is 185 széles (185/70R14)

Elérhető DT

• Daewoo rajongó
    • Profil megtekintése
« Válasz #1352 Dátum: 2010 Február, 10, 18:54:27 »
Sziasztok!

Nagyon jó ez a gumiméret. Először Én is 195/60R15-ben gondolkodtam, de aztán 185/65-ben találtam Michelint és ez lett.
Végülis az alapméret is 185 széles (185/70R14)
Meg hát a rugózás is jobb
« Utoljára szerkesztve: 2010 Február, 10, 19:00:31 írta DT »

Nem elérhető sebike

• Service Man
  • Daewoo fanatikus
    • Profil megtekintése
    • sn-car
« Válasz #1353 Dátum: 2010 Február, 10, 23:00:33 »
Sziasztok!

Én tudok mind lemez mind künnyűfém felnit is ha érdekel keress telefonon vagy p.ü. ben
14 éve márkaszervizes, KAPOSVÁR
20/4454431

Nem elérhető HFT

• Klubtag
  • Globális moderátor
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • Globális moderátor
    • Profil megtekintése
« Válasz #1354 Dátum: 2010 Február, 11, 09:38:15 »
Nekem 195/60 R15
a gyári méretem..
http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=93170

hoppá,,
az 1.6 tényleg nem ugyanaz :)

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=109087

a felniméret 2005-ös modellévtől változott 1.6-osokon 15 collra.
  • Dunaharaszti

Nem elérhető basszeros

• Újonc
  • *
  • Tacuma 1.6 Budapest
    • Profil megtekintése
A családi egyterű!
« Válasz #1355 Dátum: 2010 Február, 11, 12:29:23 »
Sziasztok végre megvásároltam első autómat egy 2002. 12 hó Tacuma 1.6 sx-et! Tökéletes , végig ilyen márkában utaztunk. Tervezem szervízeltetni azért, nem árt átnézetni.  3 dolog tűnt fel nekem elsőre. Az, hogy a motort mikor beindítom, illetve üresbe rakom 2000es fordulatra ugrik majd be áll nolmár fordulatra. Érdekes, gondolom ez a természetes? Másik észrevétel, hogy a fűtés szabályzó, illetve hogy a levegő kapcsolót, hogy hova is fújja a levegőt nem lehet sima ablak állásba tekerni. Ahogy olvastam a fórumot gondolom valami kábelt kell megnézetni, lehet el is van törve valami? De ami picit zavar az a motor alapjárati hangja. Mintha "forrna" a motorban valami,erős ventillátor hang talán vagy nem is tudom mihhez hasonlítani. Mikor odalépek csak úgy szív a motor mintha turbós lenne. Ez is természetes? Amúgy motorikusan megbízható a kocsi? Köszia választ!

koola

• Vendég
« Válasz #1356 Dátum: 2010 Február, 11, 12:36:15 »
Eléggé megbízható.
A levegőfúvónál a mozgató mechanika bowden burkolat rögzítés törése a széria hiba.Akár Lanos/Nubira/Tacuma.
Asszem.
Orvosolható házilag ha nőgyógyász vagy, vagy akár új alkatrésszel.

A fortyogó hang esetleg olaj és szűrőcserék után megszűnik.
Alapjárat induláskor normális. Sőt.
Számíts rá, hogy váltáskor picit ott is marad kis ideig ahol elváltod.

Elérhető DT

• Daewoo rajongó
    • Profil megtekintése
« Válasz #1357 Dátum: 2010 Február, 11, 12:50:20 »
Eléggé megbízható.
A levegőfúvónál a mozgató mechanika bowden burkolat rögzítés törése a széria hiba.Akár Lanos/Nubira/Tacuma.
Asszem.
Orvosolható házilag ha nőgyógyász vagy, vagy akár új alkatrésszel.

A fortyogó hang esetleg olaj és szűrőcserék után megszűnik.
Alapjárat induláskor normális. Sőt.
Számíts rá, hogy váltáskor picit ott is marad kis ideig ahol elváltod.
Üdvözlet a Tacumások táborában!
Sok baleset- és problémamentes autózást.
A levegőirányítás bowdenház rögzitése mehetett tönkre, mint Zsola írta. Az erős "ventillátor hang" engem kinyomócsapágy problémára emlékeztet. Kuplung kinyomásakor változik a hang?
Merre vagy elérhető?

Nem elérhető basszeros

• Újonc
  • *
  • Tacuma 1.6 Budapest
    • Profil megtekintése
« Válasz #1358 Dátum: 2010 Február, 11, 13:31:24 »
Budapesten vagyok elérhető ha gondolod szombaton összefuthatnánk megnézhetnéd, ha van kedved!

Nem elérhető basszeros

• Újonc
  • *
  • Tacuma 1.6 Budapest
    • Profil megtekintése
« Válasz #1359 Dátum: 2010 Február, 11, 13:49:50 »
Am köszi a válaszokat!!! A motor"zaj" szerintem is a az olaj és szűrő cserével orvosolható! 65ezres ciklusnál volr szervízelve a kocsi, most van benne 84ezer km, télen végig állt a hidegbe! Reméljük ez baj, de közelebbi tervbe van véve egy szervízelés! Köszi még egyszer!