Ja és még valami.A folytószelepnek semmi köze az alapjárathoz mert teljesen zárt állapotban van amikor alapon jár a moci.
Ez igaz optimális állapotban, de pont ezzel szoktak játszani, ha az alapjárati motor elromlik és "fáj" újat venni.
Betolják a kúpot a házba hogy minimális legyen a rés amin alapjárati levegőt kap a motor és a pillangószelep állítócsavarjával "lövik be" az alapjáratot.
Mondanom se kell hogy ez erősen nem az optimális megoldás, hanem sufnizás, ráadásul a fogyasztás is szépen megnő.
Gondlotam az ingadozó alapjáratnál a fals levegőre, de azt hittem "csak" a MAP vákumcsöve csúszott le. Azért is írtam, mert nálam az "szokott" lecsúszni szerelés közbe.
Azért örülök, hogy megoldódott a dolog. Sajna így távgyógyítani elég nehéz, nem is csodálkozom, hogy ez a hiba távolról feltáratlan maradt.
Arra kíváncsi lettem volna, hogy a kivillogtatásnál milyen hibakódot dobott volna (ha dobott volna).
Zsola:
Az ECM B+ van rá kötve, azaz az ecu állandó tápja. És valóban ez is megfelelő lehet (azért érdekes kérdés ez pl: immo egységes autónál, de a service manual is azt írja negatív akkusaru le vagy ECM B+ bizti ki).