Szerző Téma: Kérdések, kérések, válaszok!  (Megtekintve 48862 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető e31

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
Re: Kérdések, kérések, válaszok!
« Válasz #1620 Dátum: 2010 Január, 26, 13:49:31 »
most pihen.mennyit hagyjam állni?amikor indítom egyből 2000 a fordulat,tanítás közben hogy kellene alakulnia?egyből lemegy vagy szépen lassan?

Nem elérhető sebijoe

• Adminisztrátor
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • Nem: Férfi
  • Admisztrátor
    • Profil megtekintése
    • www.sebiauto.5mp.eu
« Válasz #1621 Dátum: 2010 Január, 26, 14:53:56 »
nincs valakinek egy elfekvő alapjárati motorja,kölcsön,kiprobálni hogy egyáltalán az-e a baj?bp 17.kerben vagyok(espero 1.5 16v)s.o.s.
köszi.

Akkusarut levetted, hagytad állni a kocsit tanítás előtt?
Én a 17-ben lakom, és szerintem a lanos alapjáratija ugyanolyan, mint az esperoé, csak elég  ritkán vagyok otthon. Talán jövő hétvégén.
Sötétbe meg nem sokat látni...
Igen az 1,5 Esperoé, Nexiáé, NubiraI ás Lanosé megegyezik.
  • Chevrolet Nubira CDX SW 1,8 AC / Nexia GLE AC
  • Somogy megye, Dél-Dunántúl
sebijoe Kaposvár
Nexiákkal táncoló, a Lacetti is bekerült a táncparkettre
/ minden ami Nexia /
06-20/4651057
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=37094
www.sebiauto.5mp.eu

Nem elérhető e31

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1622 Dátum: 2010 Január, 26, 18:38:34 »
Leszedtem kb 20x az egész motyót.Kipucoltam,becézgettem,szídtam,fenyegettem.Vettem egy másik alapjárat állító motort.(nem pont ugyanolyan a kúpja de azt mondták a bontóban esperoból való)Lekötöttem az akksisarut.(kb1.5 órára).Megnéztem még berakás elött hogy mozog-e a motor.mozgott.Beszereltem.....és mintha misem történt volna 3000 az alapjárat.Ezek után nincs több ötletem.Tudna valaki segíteni hogy mit csinálok rosszul?Van egy lyuk a kipufogón valahol középtályon de nem hiszem hogy ez ilyesmit okozhat.Kellene az autó és mocskosan cserbenhagyott.SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem elérhető busi57

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1623 Dátum: 2010 Január, 27, 16:33:36 »
Leszedtem kb 20x az egész motyót.Kipucoltam,becézgettem,szídtam,fenyegettem.Vettem egy másik alapjárat állító motort.(nem pont ugyanolyan a kúpja de azt mondták a bontóban esperoból való)Lekötöttem az akksisarut.(kb1.5 órára).Megnéztem még berakás elött hogy mozog-e a motor.mozgott.Beszereltem.....és mintha misem történt volna 3000 az alapjárat.Ezek után nincs több ötletem.Tudna valaki segíteni hogy mit csinálok rosszul?Van egy lyuk a kipufogón valahol középtályon de nem hiszem hogy ez ilyesmit okozhat.Kellene az autó és mocskosan cserbenhagyott.SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia! A multkor mondtam, hogy fent a gázbovdennél van egy rúgós biztosítású csavar azzal lehet állítani a pillangószelep nyitását vissza kell állitani , vagyis kifele csavarni . Megpróbáltad már??? 
busi57

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
    • http://lanos.uw.hu
« Válasz #1624 Dátum: 2010 Január, 27, 17:25:21 »

Lecsúszott a MAP szenzor vákumcsöve?
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII
Isten hozott a visszapillantómban

Nem elérhető e31

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1625 Dátum: 2010 Január, 27, 21:26:51 »
Leírom az egészet az elejétől a végéig,hátha ti is okultok belőle.Azzal indult hogy,magas volt az alapjárat(stabil 1200).Azt olvastam hogy meg kell pucolni az alapjárati motort.Amikor ezzel megvoltam visszaszereltem de nem akart beállni az alapjárat hanem kb 2000 forgott.Azt hittem koksz maradt a motoron.Szétszedtem megint de nem láttam semmit.Összeraktam de ekkor már egészen siralmas volt a helyzet,3200-as fordulat se lejjebb,se feljebb.Akkor próbáltam betanítani az alapjárati motort,de semmi.A kínlódás közben észrevettem hogy a fojtószelep fémtömbje és a szívosor közötti tömítés elszakadt és falsot szív a motor.Akkor megint szét az egész az összes tömítést kicseréltem illetve vettem egy másik alapjárati motort.A helyzet annyit változott hogy nem ingadozott a fordulat(megszűnt a fals levegő),de még mindíg volt kb 2600 fordulat.Az összes csatlakozót átnéztem,vákuum csöveket,biztosítékokat de semmit sem találtam.az volt a fura hogy néha beköhögött a motor és akkor volt hibaüzenet is(chek)de néhány másodperc mulva elaludt.Még egy alapjárati motor csere(hátha rossz volt amit adtak a bontóban)de nem volt eredmény.Így végül irány a daewoo szervíz ahol kiderült hogy nem az alapjárati motor a hibás hanem a tengelyen lévő másik oldali szenzor ami a gázpedál szögelfordulását méri,és mivel ez nem működött a befecskendező vészprogramot adott hogy ne álljon meg a kocsi.Szervízben mondták az új szenzor 18400 huf......ecseri bontóban 5000.Beraktam utána lehúztam azt a biztit amit a szervizes mutatott (a lábnál lévő biztosíték táblánál a bal felső sarokban lévő 10 amperes.1.5 16v esperóban a többi típust nem tudom.)egy fél órára.Bizti vissza inditás és láss csodát,tanítás nélkül pöccre indult és fél perc alatt lett alapjárat.Remélem tanulságos volt a történetem.
Sziasztok.

Nem elérhető e31

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1626 Dátum: 2010 Január, 27, 21:28:49 »
Ja és még valami.A folytószelepnek semmi köze az alapjárathoz mert teljesen zárt állapotban van amikor alapon jár a moci.

koola

• Vendég
« Válasz #1627 Dátum: 2010 Január, 27, 21:40:58 »
Leírom az egészet az elejétől a végéig,hátha ti is okultok belőle.Azzal indult hogy,magas volt az alapjárat(stabil 1200).Azt olvastam hogy meg kell pucolni az alapjárati motort.Amikor ezzel megvoltam visszaszereltem de nem akart beállni az alapjárat hanem kb 2000 forgott.Azt hittem koksz maradt a motoron.Szétszedtem megint de nem láttam semmit.Összeraktam de ekkor már egészen siralmas volt a helyzet,3200-as fordulat se lejjebb,se feljebb.Akkor próbáltam betanítani az alapjárati motort,de semmi.A kínlódás közben észrevettem hogy a fojtószelep fémtömbje és a szívosor közötti tömítés elszakadt és falsot szív a motor.Akkor megint szét az egész az összes tömítést kicseréltem illetve vettem egy másik alapjárati motort.A helyzet annyit változott hogy nem ingadozott a fordulat(megszűnt a fals levegő),de még mindíg volt kb 2600 fordulat.Az összes csatlakozót átnéztem,vákuum csöveket,biztosítékokat de semmit sem találtam.az volt a fura hogy néha beköhögött a motor és akkor volt hibaüzenet is(chek)de néhány másodperc mulva elaludt.Még egy alapjárati motor csere(hátha rossz volt amit adtak a bontóban)de nem volt eredmény.Így végül irány a daewoo szervíz ahol kiderült hogy nem az alapjárati motor a hibás hanem a tengelyen lévő másik oldali szenzor ami a gázpedál szögelfordulását méri,és mivel ez nem működött a befecskendező vészprogramot adott hogy ne álljon meg a kocsi.Szervízben mondták az új szenzor 18400 huf......ecseri bontóban 5000.Beraktam utána lehúztam azt a biztit amit a szervizes mutatott (a lábnál lévő biztosíték táblánál a bal felső sarokban lévő 10 amperes.1.5 16v esperóban a többi típust nem tudom.)egy fél órára.Bizti vissza inditás és láss csodát,tanítás nélkül pöccre indult és fél perc alatt lett alapjárat.Remélem tanulságos volt a történetem.
Sziasztok.

Engem érdekelne, hogy pontosan mi volt arra a biztosítékra kötve.

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1628 Dátum: 2010 Január, 27, 22:11:31 »
Ja és még valami.A folytószelepnek semmi köze az alapjárathoz mert teljesen zárt állapotban van amikor alapon jár a moci.

Ez igaz optimális állapotban, de pont ezzel szoktak játszani, ha az alapjárati motor elromlik és "fáj" újat venni.
Betolják a kúpot a házba hogy minimális legyen a rés amin alapjárati levegőt kap a motor és a pillangószelep állítócsavarjával "lövik be" az alapjáratot.
Mondanom se kell hogy ez erősen nem az optimális megoldás, hanem sufnizás, ráadásul a fogyasztás is szépen megnő.

Gondlotam az ingadozó alapjáratnál a fals levegőre, de azt hittem "csak" a MAP vákumcsöve csúszott le. Azért is írtam, mert nálam az "szokott" lecsúszni szerelés közbe.

Azért örülök, hogy megoldódott a dolog. Sajna így távgyógyítani elég nehéz, nem is csodálkozom, hogy ez a hiba távolról feltáratlan maradt.

Arra kíváncsi lettem volna, hogy a kivillogtatásnál milyen hibakódot dobott volna (ha dobott volna).

Zsola:
Az ECM B+ van rá kötve, azaz az ecu állandó tápja. És valóban ez is megfelelő lehet (azért érdekes kérdés ez pl: immo egységes autónál, de a service manual is azt írja negatív akkusaru le vagy ECM B+ bizti ki).
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII

Nem elérhető tacumás

• Klubtag
  • Daewoo Maister!
  • Daewoo Tacuma 1.6 SX AC ABS Zala megyéből
    • Profil megtekintése
« Válasz #1629 Dátum: 2010 Január, 28, 18:26:43 »

Engem érdekelne, hogy pontosan mi volt arra a biztosítékra kötve.
Gondolom, hogy az ECU.
Ugyanúgy felejt, mintha az akkusarut veszed le, csak nem a rádiócsatornákat újraprogramozni.

Nem elérhető e31

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1630 Dátum: 2010 Január, 29, 10:04:46 »
Sziasztok.
Azért jobb a biztit kihúzni és nem az akkut lekötni,mert a szervizes szerint előfordult hogy az akksit hiába huzták le,nem "felejtett" a vezérlés.A biztosítéknál nincs ilyen probléma.
Ha valakit érdekel maradt egy zsír új alapjárati motorom,nem bontott.8000 huf ért megválnék tőle.A bontóban 10 000 körül van használt.06 30 725 9522.
Sziasztok.

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1631 Dátum: 2010 Január, 29, 18:55:33 »
Sziasztok.
Azért jobb a biztit kihúzni és nem az akkut lekötni,mert a szervizes szerint előfordult hogy az akksit hiába huzták le,nem "felejtett" a vezérlés.A biztosítéknál nincs ilyen probléma.

Na ne már. És ezt el is hitted? LoL
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII

Nem elérhető tacumás

• Klubtag
  • Daewoo Maister!
  • Daewoo Tacuma 1.6 SX AC ABS Zala megyéből
    • Profil megtekintése
« Válasz #1632 Dátum: 2010 Január, 29, 20:39:23 »
Sziasztok.

:hahota: :hahota: :hahota:

Nem elérhető attis

• Daewoo guru
    • Profil megtekintése
« Válasz #1633 Dátum: 2010 Február, 02, 11:12:42 »
Sziasztok.

Persze, lehúzott akkusaru mellett a biztosítékban ülő kis manók lehelik az elektronokat. Azért kell őket kiiktatni... :hahota:
attis
Lehet hogy fárasztalak, de képzelj csak el engem! Egész nap velem vagyok ...

Nem elérhető Fitipaldi33

• Daewoo maniac
  • Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1634 Dátum: 2010 Február, 02, 20:55:39 »
Ilyet még én se hallottam. Én lekotom az aksit a + kotaktot és hozzáérintem a testhez (kasznyihoz avagy a motorhoz így biztos nem marad benne semmi. Ha csrélek valamit úgy teszem vissza a kontaktot hogy rajta van a gyújtás, szerintem hamarabb beolvassaa dolgokat, lehet ez csak tévhit. Amugy vettem kábelt amin keresztul leolvasom és esetleg ki is torlom a hibakódokat, ez a legjobb.  :ima:

Elérhető josh

• Klubtag
  • Daewoo-Chevy Angel!
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1635 Dátum: 2010 Február, 03, 11:35:30 »
Ilyet még én se hallottam. Én lekotom az aksit a + kotaktot és hozzáérintem a testhez (kasznyihoz avagy a motorhoz így biztos nem marad benne semmi. Ha csrélek valamit úgy teszem vissza a kontaktot hogy rajta van a gyújtás, szerintem hamarabb beolvassaa dolgokat, lehet ez csak tévhit. Amugy vettem kábelt amin keresztul leolvasom és esetleg ki is torlom a hibakódokat, ez a legjobb.  :ima:

Szerintem ne nagyon eröltesd a gyújtás rajtahagyását akkusaru visszatételkor, mert nekem krepált már be az ecu emiatt (véletlen rajta hagytam, és a nagy áramfelvétel miatt az ecu táp fetjei közül az egyik meg is fáradt).
A + sarut meg pláne nem raknám a testre, mert a kondenzátorokban maradt energiát nem szabad rövidzárral kisütni!!! Csak terhelésen keresztül, ezért értelmesebb pl nyomkodni a fékpedált, akkor az izzószálon kap annyi terhelést, hogy nem rontod le az amúgy is elég nagy igénybevételnek kitett kondenzátorok élettartalmát. De mindenki úgy csinálja, ahogy akarta.
  • Lanos 1.5 8v
  • BP. XVII

Nem elérhető petyka

• Látott már Daewoo-t
    • Profil megtekintése
« Válasz #1636 Dátum: 2010 Február, 03, 21:38:01 »
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy honnan lehetne Esperohoz ajtókat szerezni. Kéne egy jobb első. Jó lenne bontott is, csak ne rohadjon az alja.

Nem elérhető Fitipaldi33

• Daewoo maniac
  • Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1637 Dátum: 2010 Február, 03, 21:55:42 »
Koszonom josh, megyotél :oke:

Nem elérhető pacman

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1638 Dátum: 2010 Február, 11, 08:58:11 »
Hello!

Például itt? http://www.autoalkatresz.hu/auto-bontott_jarmu/daewoo_espero_20_bontott_jarmu-100905

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy honnan lehetne Esperohoz ajtókat szerezni. Kéne egy jobb első. Jó lenne bontott is, csak ne rohadjon az alja.
espero 1.5 1996

Nem elérhető pacman

• Újonc
  • *
    • Profil megtekintése
« Válasz #1639 Dátum: 2010 Február, 11, 08:59:17 »
Szia!

Nálam is rendetlenkedett az alapjárat és nem 100% most sem, szóval lehet, hogy kelleni fog...

Sziasztok.
Ha valakit érdekel maradt egy zsír új alapjárati motorom,nem bontott.8000 huf ért megválnék tőle.A bontóban 10 000 körül van használt.06 30 725 9522.
Sziasztok.

espero 1.5 1996